Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2007
Ing. Olga Kubísková

Nejvíce tepláren na území české republiky pochází ze 70. – 80. let, kdy vznikaly hlavně z důvodu výstavby obytných sídlišť. Centrální zásobování teplem prošlo významným rozvojem, kdy se zlepšovaly technologie výroby tepla a docházelo k významnému snižování emisí a ztrát rozvody.

schéma zásobování bytových domů teplem
Vybíráme z našich referencí

Objekt se nachází v areálu bývalé pohraniční stráže, jehož výstavba byla dokončena roku 1982 a je tvořen budovami A, B a C vzájemně propojenými spojovacími krčky. V rámci zakázky byla zpracována kompletní energetická a projektová dokumentace zateplení objektů pro účely dotačního titulu OPŽP, provedení stavby a výběru zhotovitele, a dále autorský dozor v průběhu realizace.

Areál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje
Vybíráme z našich publikací

dektime 2016/09

SANACE SPODNÍ STAVBY RODINNÉHO DOMU VE VELMI SVAŽITÉM TERÉNU
Radek Urbánek, DiS.

Zadní část 1. nadzemního podlaží v celé výšce přiléhá k terénu. V přilehlém svahu je klenutý sklípek. Částečně zasahuje až do skalního masivu, jeho klenba je ale shora zasypaná. Suterénní obvodová konstrukce rodinného domu je tvořena zdivem z dutých keramických bloků a sklep je klenutý z plných pálených cihel. V interiéru domu i ve sklípku docházelo k vlhkostním poruchám zejména u paty obvodového zdiva.