Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2008
Ing. Jan Pešta

Se vzrůstající intenzitou dopravy se zvyšuje i hluková zátěž obyvatelstva. Článek je zaměřen na problematiku dopravního hluku ve fázi návrhu objektů a ukazuje různé způsoby potlačování negativního vlivu hluku.

hlukové studie pro hluk dopravy

Vybíráme z našich referencí

Energetickým auditem byly navrženy úpravy obálky budovy ale také změna koncepce technologie chlazení. Smyslem tohoto koncepčního energeticky úsporného opatření je využití nízkopotenciálního tepelného zdroje, tedy vodu ochlazující kondenzátor, a zpětně toto teplo využít pomocí tepelného čerpadla například na temperování sněžné jámy nebo pro předehřev teplé vody v zásobnících, popř. i jiných provozů.

audit na zimní stadion v Berouně
Vybíráme z našich publikací
dektime 2018-07

POZNATKY O ZJIŠŤOVÁNÍ ÚDAJŮ PRO NÁVRH OCHRANY STAVBY PROTI RADONU
Petr Ponikelský

V červnu roku 2017 se na regionálního technika Atelieru DEK obrátila izolatérská firma, která měla realizovat hydroizolaci spodní stavby s tím, že má zároveň sloužit i jako izolace proti pronikání radonu do objektu. V rámci technické podpory byl proveden návrh izolace proti radonu z podloží. Objekty jsou zaříznuty do svahu v sousedství sjezdovky a bobové dráhy. Objekty jsou částečně podsklepeny.