Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2008
Ing. Leoš Martiš

Nová Vyhláška č. 23/2008 sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb, vstoupila v platnost 1.7. 2008. Vyhláška zavádí názvosloví a technické požadavky evropských norem do české technické požární normalizace a stanovuje technické podmínky požární ochrany pro navrhování, provádění a užívání stavby.

Požární ochrana staveb
Vybíráme z našich referencí

Předmětem zakázky byl objekt kulturního střediska na náměstí Osvoboditelů v Praze Radotíně. Kulturní objekt je částečně podsklepen, má dvě nadzemní podlaží a půdu a byl postaven na začátku 20. století. Uliční fasáda je výrazná a obsahuje mnoho dekorativních prvků. Projekt řešil zateplení obvodových stěn, výměnu oken, dveří, zateplení podlahy půdy nad sálem a výměnu střešní krytiny.

Kulturní středisko Koruna
Vybíráme z našich publikací
dektime 2021/01 ŘEŠENÍ OKRAJŮ STŘECHY S POVLAKOVOU HYDROIZOLACÍ S VYUŽITÍM PLECHOVÝCH PROFILŮ DEKMETAL
Ing. Michal Matoušek
V červnu 2018 jsme v DEKTIME publikovali článek o havárii detailů atik novostavby rodinného domu působením účinků silného větru. OSB deska použitá pro vytvoření rovného, tuhého a únosného podkladu koruny atiky byla po třech letech provozu domu ztrouchnivělá, zcela nesoudržná ve své hmotě a její stav byl označen za hlavní příčinu havárie detailu. Při řešení jiných případů jsme identifikovali i další příčiny vlhnutí.