Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2011
Ing. Daniela Hroššová

V lednu letošního roku vyšla změna Z1 normy ČSN 73 0580-1 Denní osvětlení budov – Část 1: Základní požadavky, která je v platnosti od června 2007. Změna Z1 nepřináší zásadní změny, zpřesňuje však znění některých článků, zvláště metodiku posouzení zastínění s ohledem na stínění předsazenými konstrukcemi vlastního objektu.

změna Z1 normy ČSN 73 0580-1
Vybíráme z našich referencí

Rodinný dům provedený z kompletizovaných celostěnových panelů s nosnou částí ze dřeva doplněnou o ETICS. K vytápění navržen elektrokotel, doplňkovým zdrojem tepla je krb. Ohřev teplé vody pomocí dvou solárních panelů, dohřev zajistí elektrická spirála v zásobníku. Vypracovali jsme průkaz energetické náročnosti domu.

RD Mezina
Vybíráme z našich publikací

dektime 2018/02

CHYTRÉ ŘEŠENÍ STŘECHY PRO BUNGALOV
Ing. Vojtěch Martinek, Ing. Jiří Filip

Z konstrukčního hlediska je pro české bungalovy charakteristická především lehká střecha nízkého sklonu, v drtivé většině případů s nosnou konstrukcí z fošnových příhradových vazníků. Českým specifikem je obliba skládaných krytin na takové střeše a touha využít střešní dutinu mezi podhledem se zateplením a krytinou na skladování kdečeho.