Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků
2013
Ing. Jan Matička

ATELIER DEK dlouhodobě sleduje a vyhodnocuje uplatňovaná řešení specializovaných projektů. Nyní se po několika letech ohlížíme zpět za realizacemi provozních střech s dvojitým hydroizolačním systémem DUALDEK.
dualdek
Vybíráme z našich referencí

Novostavba bytového domu děleného na čtyři sekce (C, D, E, F). Objekt má 6 nadzemních a 2 podzemní podlaží. Celkem je v objektu umístěno 106 bytových jednotek. V podzemních podlažích jsou umístěny garáže. V rámci zakázky byl řešen průkaz ENB, projektová dokumentace vytápění a vzduchotechniky v rozsahu DSP a DVZ.

Bytový dům Hodkovičky

Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/06

PROBLÉMY SE VZDUCHOTĚSNOSTÍ NADKROKEVNÍ SKLADBY BEZ BEDNĚNÍ
Ing. Jan Svoboda

Za jednu z výhod nadkrokevních skladeb lze považovat zajištění vzduchotěsnosti střechy, protože celoplošné bednění, na kterém další vrstvy střechy spočívají, zajišťuje pevný a stabilní podklad pro realizaci souvislé parotěsnicí a vzduchotěsnicí vrstvy. Stále větší zájem o použití nadkrokevní skladby střechy vedl u některých tvůrců ke snaze o cenovou optimalizaci v rámci závodů o větší obchodní úspěchy. Objevila se proto i řešení, kde je souvislé bednění vynecháno.