Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2011
Robert Kokta

Na střechu bazénu jsme se dostali v momentě, kdy realizační firma zahajovala výměnu povlakové hydroizolace střechy. Důvodem výměny byly vlhkostní poruchy v interiéru bazénu. V průběhu řešení akce jsme zjistili, že obnova povlakové hydroizolace řešila jistě závažné, ale jen dílčí nedostatky konstrukce střechy.

střecha nad bazénem
Vybíráme z našich referencí

Měření hluku od tepelného čerpadla sloužícího jako zdroj tepla pro nově navrhované kancelářské prostory. Zkouška byla provedena před nejbližším chráněným venkovním prostorem stavby sousedního rodinného domu. Měřením in situ se jednoznačně prokáže dodržení/překročení hygienických limitů hluku a je také jediným nástrojem, jak zjistit nebo vyvrátit přítomnost tónové složky zdroje hluku.

Kancelář a dílna, Brodce 24, Týnec nad Sázavou – Brodce
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/06

PROBLÉMY SE VZDUCHOTĚSNOSTÍ NADKROKEVNÍ SKLADBY BEZ BEDNĚNÍ
Ing. Jan Svoboda

Za jednu z výhod nadkrokevních skladeb lze považovat zajištění vzduchotěsnosti střechy, protože celoplošné bednění, na kterém další vrstvy střechy spočívají, zajišťuje pevný a stabilní podklad pro realizaci souvislé parotěsnicí a vzduchotěsnicí vrstvy. Stále větší zájem o použití nadkrokevní skladby střechy vedl u některých tvůrců ke snaze o cenovou optimalizaci v rámci závodů o větší obchodní úspěchy. Objevila se proto i řešení, kde je souvislé bednění vynecháno.