Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2016
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D., Ing. Vladimír Sedlák, Ph.D.

V roce 2010 jsme poprvé zveřejnili analýzu z našich měření průvzdušnosti objektů. Analýza vycházela z měření provedených od roku 2006 do roku 2010 a týkala se pouze dřevostaveb. Od té doby provádíme měření pod hlavičkou akreditované zkušební laboratoře ATELIER DEK a soubor dat se takřka zpětinásobil. Pojďme se podívat, jaké závěry lze získat z analýzy celého souboru dat.

Statistika měření blower door test
Vybíráme z našich referencí

Projektová dokumentace opravy povrchu podlahy v hale třídírně zavazadel terminálu 2 letiště Václava Havla včetně autorského dozoru. Na stávající nosné ŽB desce bylo z důvodu nevyhovujícího povrchu navrženo odstranění původní stěrky a provedení nové stěrky vč. řešení plošných i objektových dilatací. V rámci AD došlo k úpravě návrhu a stávající deska byla pouze vybroušena, vyhlazena a zakonzervována.

Třídírna zavazadel T2, letiště Václava Havla
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019-04

PRAŽSKÉ STAVEBNÍ PŘEDPISY – ODSTUPOVÝ ÚHEL VERSUS DENNÍ OSVĚTLENÍ
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D.

Aktuálně platné Pražské stavební předpisy obsahují několik pravidel pro prostorovou a výškovou regulaci. Především se jedná o §25 až §27 a §29, kde jsou definované výškové hladiny a vzájemné odstupy s odkazem na regulační plán. V §28 je navíc definován tzv. „odstupový úhel“, o kterém pojednává tento článek.