Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2014
Ing. Lubomír Odehnal

Ve znaleckém ústavu posuzujeme velmi často vady a poruchy vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS). V následujícím článku jsme se zaměřili na vady zbarvení fasády, tedy na vady spíše estetického charakteru.

Barevné skvrny na kontaktním zateplovacím systému

Vybíráme z našich referencí

Rekonstrukce a přístavba domova pro seniory. Stávající objekt zděný se 4 nadzemními podlažími, přístavba zděná z keramických bloků se 3 nadzemní podlažími. Navrženo zateplení objektu a výměna otvorových výplní. Vytápění i příprava teplé vody pomocí kotle na zemní plyn. Naším úkolem bylo vypracování průkazu energetické náročnosti objektu.

dům pro seniory bílovec
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/06

PROBLÉMY SE VZDUCHOTĚSNOSTÍ NADKROKEVNÍ SKLADBY BEZ BEDNĚNÍ
Ing. Jan Svoboda

Za jednu z výhod nadkrokevních skladeb lze považovat zajištění vzduchotěsnosti střechy, protože celoplošné bednění, na kterém další vrstvy střechy spočívají, zajišťuje pevný a stabilní podklad pro realizaci souvislé parotěsnicí a vzduchotěsnicí vrstvy. Stále větší zájem o použití nadkrokevní skladby střechy vedl u některých tvůrců ke snaze o cenovou optimalizaci v rámci závodů o větší obchodní úspěchy. Objevila se proto i řešení, kde je souvislé bednění vynecháno.